W Lubo­mi­nie powsta­ło nowe miej­sce peł­ne sma­ku i tra­dy­cji – Spi­chlerz War­miń­ski. Tu lokal­ni pro­du­cen­ci i miło­śni­cy zdro­wej żyw­no­ści dzie­lą się tym, co naj­lep­sze z War­mii.

Przy ul. Koper­ni­ka 16 w Lubo­mi­nie (powiat lidz­bar­ski) uro­czy­ście otwar­to Spi­chlerz War­miń­ski – wyjąt­ko­we miej­sce spo­tkań lokal­nych pro­du­cen­tów, ręko­dziel­ni­ków i miło­śni­ków zdro­wej, regio­nal­nej żyw­no­ści. To prze­strzeń, któ­ra ma łączyć, inspi­ro­wać i wspie­rać lokal­ną spo­łecz­ność.

Spi­chlerz War­miń­ski powstał z myślą o tych, któ­rzy cenią wyso­ką jakość. Na odwie­dza­ją­cych cze­ka tu zdro­wa żyw­ność z pierw­szej ręki – bez pośred­ni­ków, pro­sto od rol­ni­ków i pro­du­cen­tów. To miej­sce, gdzie dro­ga „z ogro­du na stół” nabie­ra sen­su.

Znaj­dzie­my tu rów­nież lokal­ne ręko­dzie­ło, co czy­ni Spi­chlerz prze­strze­nią nie tyl­ko han­dlo­wą, ale i kul­tu­ral­ną. Dzię­ki temu miesz­kań­cy oraz tury­ści będą mogli lepiej poznać tra­dy­cje War­mii i wspie­rać lokal­nych twór­ców.

Spi­chlerz War­miń­ski będzie dzia­łać w każ­dą sobo­tę w godzi­nach 7–13 aż do koń­ca roku. Co istot­ne, sto­iska udo­stęp­nia­ne są bez­płat­nie, co ma sta­no­wić real­ne wspar­cie dla lokal­nych pro­du­cen­tów i zachę­cać nowych wystaw­ców do dołą­cze­nia do tej ini­cja­ty­wy.

Wię­cej infor­ma­cji znaj­dziesz na stro­nie Spi­chle­rza War­miń­skie­go.